Flanders InShape blijft in Kortrijk

Redactie KW

Flanders InShape, het Vlaamse kenniscentrum voor productontwikkeling en industrieel design, opgericht in december 2006, kreeg op donderdag 16 december een positief advies voor de voortzetting van het centrum.

Flander InShape is één van de twee zogeheten competentiepolen in West-Vlaanderen, die ten dienste staan van Vlaamse ondernemingen met praktische tools van designgedreven innovatie. „Deze tools zijn gericht op daadwerkelijke ondersteuning van Vlaamse bedrijven en helpen inzichten over menselijke behoeften en productbeleving te gebruiken”, aldus directeur Maka De Lameillieure. „Dat om risico’s bij productontwerp en ontwikkeling te verminderen en om duurzame ontwerpmethodes te verankeren.”

Een half jaar geleden was er sprake van dat de subsidies voor het centrum zouden geschrapt worden door de Vlaamse regering in het kader van de besparingen. De gouverneur deed toen nog een warme oproep bij de ambassadeursbedrijven voor West-Vlaanderen om Flanders InShape te ondersteunen met een petitie.

Nu kan Flanders InShape dus toch verder werken. Er zijn acht mensen aan de slag.

(NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier