Fitnesstrainer gaat voor goud op WK Sauna

Redactie KW

Een fitnesstrainer uit Beernem trekt woensdag naar Finland. Niet op vakantie, maar wel om er deel te nemen aan het WK sauna zitten. Als enige Belg wil hij er proberen om als beste de hitte in een sauna te verdragen. In het fitnesscentrum waar hij werkt, kan hij alvast dagelijks trainen.

“Vorig jaar hebben we dat gelezen in de krant dat de wedstrijd bestond,” zegt Davy Cumptich. “En dan hebben we met vrienden besloten om misschien deel te nemen. Naarmate het concreter werd, haakte iedereen af. Ik ben de enige die overblijft.”

Zo lang mogelijk blijven zitten in een sauna bij temperaturen van 110 graden Celsius. Het klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. De winnaar van vorig jaar, een Fin, bleef ruim 3 minuten in de zweethut. Davy oefent nu dagelijks in het fitnesscentrum van Beernem en hield het maximum al één uur en twintig minuten uit. Maar tijdens de wedstrijd is de vochtigheidsgraad veel hoger dan hier, want om de halve minuut wordt een halve liter water over de kachel gegoten.

“Je begint met 8 tot 12 man in de sauna. Daarna blijf je zolang mogelijk zitten. Per ronde gaan er 2 mensen door en zo ga je telkens een ronde verder.”

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier