Financieel directeur verlaat Picanol

Redactie KW

Jurgen Couvreur, de financieel en administratief directeur van Picanol, gaat de weefgetouwenproducent uit Ieper verlaten. Dat schrijft het weekblad Trends. Zijn vertrek maakt deel uit van de vernieuwing van het management onder de nieuwe hoofdaandeelhouder en CEO Luc Tack.

Picanol zit sinds 2008 in woelig water. De verkoop van weefgetouwen is door de crisis zwaar getroffen. In de eerste helft van 2009 was er nog een verlies van 19,3 miljoen euro. Picanol reageerde met een herkapitalisering – die de West-Vlaamse textielondernemer Luc Tack aan de macht bracht -, een herfinanciering en enkele zware saneringen. In totaal verdwijnen er 370 jobs bij Picanol.

Couvreur werd in 2004 binnengehaald, maar verlaat nu de onderneming. “Hij heeft bij Picanol schitterend werk geleverd”, zegt voorzitter Luc Van Nevel aan Trends. “Hij heeft het bedrijf door een moeilijke periode geloodst, maar de herstructureringen treffen alle geledingen van het bedrijf, van hoog tot laag. De nieuwe CEO Luc Tack heeft bovendien zijn eigen financiële mensen. Het zou in de gegeven omstandigheden onverantwoord zijn om doublures toe te staan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier