‘Filosofietjes van de zevende zus’

Redactie KW

Pol Vanhaverbeke (84) maakte in de jaren 70 furore met zijn Zus-boekjes. De gepensioneerde onderwijzer presenteert nu ‘Filosofietjes van de zevende zus’, waar hij eigen invallen, overpeinzingen en aforismen de wereld in stuurt.

“Het zijn allemaal korte teksten met een diepere betekenis, die aanzetten tot nadenken. Daarbij veel aforismen – korte, bondige uitspraken – maar ook iets langere stukjes. Het is lichtvoetige filosofie, niet moeilijk. Zaken die iedereen denkt, uit het dagelijkse leven gegrepen. Het is geen roman die je in een keer uitleest. Nee, in mijn boek kan je elke dag wat lezen, stukken herlezen, erover nadenken… Mijn vorige boek werd door velen op het toilet gelezen.”

“Van mijn Zus-boekjes werden telkens tienduizenden exemplaren verkocht. Voor uitgeverij Lannoo kon ik ze niet vlug genoeg schrijven. Op de Antwerpse Boekenbeurs was ik enkele jaren aan een stuk de meest verkochte auteur. Maar rijk ben ik er niet van geworden hoor.”

‘Filosofietjes van de zevende zus’ is voor 18 euro te verkrijgen bij de schrijver zelf in de Epsomlaan 50 in Oostende (0476 62 98 15 – p.vanhaverbeke@telenet.be). Ook zijn vorige boek ‘Zus in de file met Sofie’ is nog verkrijgbaar voor 15 euro. Beide boeken samen zijn te koop voor de voordeelprijs van 28 euro.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier