Filmstudente uit Lichtervelde strikt Jana en Lowie uit ‘Thuis’ voor hoofdrollen kortfilm ‘Cinema De Keizer’

© Kurt Desplenter
Redactie KW

De Lichterveldse filmstudente Stephanie Caset begint binnenkort aan de opnames van haar kortfilm ‘Cinema De Keizer’ in de gelijknamige dorpsbioscoop. De hoofdrollen worden vertolkt door Joy Anna Thielemans en Mathias Vergels, die in ‘Thuis’ Jana en Lowie spelen. Voor de slotscène is Stephanie op zoek naar 400 (!) Lichterveldse vrouwen.

Cinema De Keizer gaat over een meisje dat de oude cinema van haar overleden vader wil voortzetten. Zij wil dat op de ouderwetse manier doen, zoals haar vader, maar haar vriend is een student architectuur en wil de bioscoop moderniseren. Dat leidt tot conflicten. Voor de hoofdrollen strikte Stephanie rijzende sterren als Joy Anna Thielemans en Mathias Vergels. “Ik heb hen gewoon opgebeld”, zegt de Lichterveldse. “Ze spelen een koppel in Thuis, dus de magie tussen de twee is er.”

Oproep aan alle Lichterveldse vrouwen!

Voor de slotscène van de film rekent Stephanie op de vrouwelijke bevolking van haar gemeente. Ze is op zoek naar liefst vierhonderd vrouwen vanaf twaalf jaar. “We filmen die eindscène op zaterdag 30 maart, van 8 tot 12.30 uur in de cinema”, zegt ze. “De vereniging die met het grootste aantal vrouwen komt, krijgt als dank een reclamespotje in hoge resolutie. Dat spotje zal ook afgespeeld worden op de première van de film in Cinema De Keizer.” Inschrijven kan via www.stephaniecaset.weebly.com.

(TV)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier