Filmproducent uit Ooigem wint twee prijzen in China

Redactie KW

Filmproducent Martin Dewitte van het productiehuis Living Stone mocht in China twee prijzen in ontvangst nemen voor zijn film ‘Achtste Groepers huilen niet’.

De Nederlands-Belgische coproductie ‘Achtste Groepers huilen niet’, vertaald als ‘Cool Kids Don’t Cry’, vertelt het waargebeurde verhaal van Akkie, een elfjarig meisje dat te horen krijgt dat ze leukemie heeft. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens, die het verhaal schreef over een leerling van hem. Het werd een succes. Na het Gouden Kalf en de Rembrandt Award in Nederland, Best Feature in Toronto (Canada) en prijzen in Argentinië, Brazilië en India is nu ook China overstag gegaan voor de ontroerende jeugdfilm van regisseur Dennis Bots.

Martin Dewitte, eigenaar van Living Stone, mocht in China twee grote prijzen in ontvangt nemen. De film werd uit 22 genomineerde internationale films gekozen als Best Children’s Feature en kreeg ook nog de CIPEJ prijs. Het succesverhaal komt voor de Ooigemnaar toch wel wat onverwacht. “Het is zeker geen luchtige en vrolijke film, maar toch zit er veel humor in.”

(ED)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Tielt en Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier