Filmopnames in stadspark van Veurne

Redactie KW

In het stadspark van Veurne vonden opnames plaats voor HASTA LA VISTA ! De film is het verhaal van drie lichamelijk gehandicapten die naar Spanje trekken naar de vrouwtjes van plezier. In Veurne wordt het plan gesmeed om naar het Zuiden te trekken. Het scenario is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal dat in een BBC reportage aan bod is gekomen.

Filip en Jozef trekken naar Spanje en proberen hun vriend Theo mee te krijgen. Het stel is zot van vrouwen. Ze trekken naar Spanje waar ze als gehandicapte in een gespecialiseerd bordeel terecht kunnen.

Handicap

Geoffrey Enthoven regisseerde onder meer al VIDANGE PERDUE en MEISJES. Hij maakt deel uit van een nieuwe generatie succesvolle regisseurs.

Jozef is in HASTA LA VISTA visueel gehandicapt en Filip is aan zijn rolstoel gekluisterd. Dat is een interessante kennismaking met de problematiek van de rolstoelpatiënt. “Je bent nog al overgeleverd aan de dingen die je tegenkomt. Dat ondervond ik toen een container de weg versperde voor mijn rolstoel. Ik was in staat om uit te stappen om de weg vrij te maken ander stond ik daar nog altijd. Je komt van die dingen tegen die je tegenkomt in je omgeving”, zegt acteur Robrecht Vanden Toren.

Grote Markt

HASTA LA VISTA wordt volgend jaar oktober in de zaal verwacht. Veurne valt in de smaak van de filmmakers. In december is de Veurnse Grote Markt het decor voor een Canadese documentaire over WO I. (BV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier