Filmfestival Oostende stelt zesde editie voor

Redactie KW

Het filmfestival van Oostende is met een petitie gestart, in de hoop zo minister van cultuur Joke Schauvlieghe toch te overtuigen om de organisatie structurele subsidies toe te kennen. Vanmorgen maakte de centrale gast van de zesde editie, Barbara Sarafian, haar persoonlijke selectie bekend, en werden ook de nieuwe categorieën in de Vlaamse filmprijzen bekend gemaakt.

Het filmfestival van Oostende is dit jaar aan z’n zesde editie toe. Master Barbara Sarafian mocht vanmorgen haar persoonlijke selectie toelichten die op het festival zal te zien zijn. Het gaat onder meer om Badlans van Terrence Malick, Demon Seed van Donald Cammell, Mademoiselle van Tony Richardson en Goodfellas van Martin Scorcese.

Op 15 september worden voor de derde keer de Vlaamse filmprijzen uitgereikt. Dit jaar 15, in plaats van 8, zoals de vorige jaren. Master Sarafian heeft intussen ook de jury samengesteld. Daarin bekende namen als Chris Lomme, muzikant Tim Vanhaemel, en ook schilder Michaël Borremans.

Actie

Daarnaast nodigt het filmfestival opnieuw bekend volk uit om sterren te onthullen op de zeedijk, er komt een studiedag over de toekomst van de Vlaamse film, en er gaat extra aandacht naar kortfilms. Een programma waarvoor het festival rekent op subsidies, maar die zijn afgekeurd. De organisatie start daarom een actie.

Het filmfestival van Oostende loopt dit jaar van 7 tot 15 september, om zo ook middelbare scholen de kans te geven aan het programma deel te nemen.

Filmfestival Oostende stelt zesde editie voor

Bekijk hier de reportage

(MD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier