Filmfestival Oostende plaatst eigen talent in de kijker

Redactie KW

In Oostende is het programma van het filmfestival voorgesteld. Het festival wil vooral talent van eigen bodem in de kijker plaatsen en opent op 11 september met de première van de Vlaamse prent ‘Adem’. Op 10 september worden voor het eerst de Vlaamse filmprijzen uitgereikt. Master Bart De Pauw is voorzitter van de jury.

Het festival start pas over 3 weken maar nu al kan je in de Japanse tuin in Oostende de sfeer van een filmset opsnuiven. Fotograaf Kris Dewitte presenteert op de tentoonstelling ‘set & still’ kleurenfoto’s van ondermeer Matthias Schoenaerts en Jan Decleir.

Master Bart De Pauw kon al iets meer prijsgeven over de films die hij selecteerde. Niet meteen zijn lievelingsfilms maar wel films met een sterk scenario.

Adem

De prent ‘Adem’ die deels is opgenomen in Oostende met Marie Vinck in de hoofdrol opent het festival. En er zijn nog meer Vlaamse films te zien, want ook de acht Vlaamse films die meedingen naar de Vlaamse filmprijzen kan je nog eens op groot scherm bekijken.

Er zijn dit jaar ook een aantal nieuwigheden met ondermeer films in het weekend voor kinderen en een project voor de scholen.

Het festival start op 3 september en duurt tot 11 september. De tentoonstelling in de Japanse tuin kun je nu al elke dag gratis bezoeken. (ND)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier