Filmfestival Oostende pakt uit met nieuwe competitie

Redactie KW

De zevende editie van het Oostendse Filmfestival pakt uit met LOOK, een internationale wedstrijd voor productiecrews.

Dat is vandaag bekend gemaakt op een persconferentie. Met deze competitie legt Filmfestival Oostende niet enkel de focus op de magie van de cinema, maar ook op het harde en professionele werk van degenen die achter de schermen werken: de Product Design ploeg (Art Direction, kostuums, make-up, visuele effecten) in combinatie met het werk van de D.O.P. (Director of Photography).

Master Johan Heldenbergh

Als master heeft FFO met Johan Heldenbergh alvast een van de meest populaire acteurs van het moment op zak. Heldenberghs masterselection zal films tonen van Woodie Allen en klassiekers als the Ballad of Narayama en Harold and Maude. Ook de Ensorfilmprijzen blijven uiteraard bestaan.

Dag van het filmberoep

Verder brengt FFO 13 de nieuwste avant-premières van nationale en internationale publieksfilms, recente kortfilms, documentaires en TV-series. Nieuw is ook dat tijdens TAZ een preview van de kortfilms zal vertoond worden. Tot slot wordt voor de professionals uit de filmsector en aanverwante sectoren de ‘Dag van het Filmberoep’ ingericht.

(A.D.)

Filmfestival Oostende pakt uit met nieuwe competitie

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier