Filmfestival Oostende opent met twee Vlaamse producties

Redactie KW

De zevende editie van Filmfestival Oostende opent dit jaar met de Vlaamse komedie “Los Flamencos”. De Vlaamse coproductie “Borgman” schiet dan weer de eerste editie van de internationale competitie LOOK! op gang. Dat meldt de organisatie van het jaarlijkse filmfestival dinsdagmiddag.

Het Filmfestival trapt dit jaar af op 6 september met de nieuwste film van Brusselaar Daniël Lambo. “Los Flamencos” is een verrassende komedie over het leven, over drie broers op zoek naar geluk. Peter Van den Eede, Herwig Ilegems en Mark Verstraete spelen de drie bejaarde broers Fleminckx die een bankoverval plannen om naar Mexico te kunnen.

Op 11 september komt “Los Flamencos” uit in de bioscoop. Vorig jaar viel de eer nog te beurt aan Patrice Toye, met de film “Little Black Spiders”.

Een dag later start ook de eerste editie van LOOK!, een competitie waar de artistiek ondersteunende categorieën, zoals Director of Photography (DOP) en Production Design, gehuldigd worden. “Borgman”, dat eerder al draaide in Cannes, trapt af, vijf ander films volgen. De film wordt vertoond in aanwezigheid van de cast en regisseur Alex van Warmerdam.

Filmfestival Oostende loopt van 6 tot 14 september 2013. Tijdens het festival worden ook voor de vierde keer de Ensors uitgereikt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier