Filmfestival officieel van start

In Oostende is donderdagavond het tweede filmfestival officieel van start gegaan. En Tom Barman maakt voortaan deel uit van het selecte groepje beroemdheden met een ster op de Zeedijk.
Redactie KW

In Oostende is gisteravond het tweede filmfestival officieel van start gegaan. Bij de duizend genodigden zaten ook heel wat bekende Vlamingen. Zij kwamen kijken naar de aangrijpende film WALTZ WITH BASHIR van de Israëlische regisseur Ari Folman. Centrale gast is muzikant en filmregisseur Tom Barman. Hij kreeg ook zijn ster in de Walk of Fame op de Oostendse Zeedijk.

Tom Barman maakt voortaan deel uit van het selecte groepje beroemdheden met een ster op de Zeedijk. Tijdens dit festival wordt de sterrenboulevard met zes nieuwe namen uitgebreid. Zo’n Walk of Fame hoort nu eenmaal bij een filmstad. Tom Barman hoopt bij de start van de tiendaagse op heel wat belangstelling.

“Het is in ieder geval een heel mooie openingsfilm wel wat deprimerend. Maar gelukkig heb ik wat komedies als tegengewicht geprogrammeerd; De mensen zullen van alles hebben en het is ook geen goed weer. Dan kies je wel eens voor een film”, zegt muzikant Tom Barman.

Ari Folman mocht met zijn WALTZ WITH BASHIR de spits afbijten. Maar niet iedereen liep even warm voor deze documentaire animatiefilm over de Israëlische inval in Libanon in september 82.

Naast heel wat avant-premières van bijzondere films pakt Oostende als nieuw festival onder meer ook uit met een uitgebreid aanbod tv-series en games. De eerste editie van Filmfestival Oostende was een succes met ruim 13.000 bezoekers. Het Oostendse filmfestival loopt in Kinépolis en Ciné Rialto. De prent BURN AFTER READING van de Coën broers sluit het festival op 6 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier