Filmfestival feestelijk gestart in Oostende

Redactie KW

Vrijdagavond ging de zevende editie van het Filmfestival van Oostende van start met de wereldpremière van de Vlaamse film ‘Los Flamencos’.

Meer dan 1.500 bezoekers zakten vrijdag naar Oostende af voor de opening van de zevende editie van het Filmfestival. De openingsfilm ‘Los Flamencos’ van regisseur Daniël Lambo ging er in première. De film gaat over de drie bejaarde broers Fleminckx, gespeeld door Peter Van den Eede, Herwig Ilegems en Mark Verstraete, die een bankoverval plannen om naar Mexico te kunnen. Andere rollen zijn weggelegd voor Sien Eggers, Koen De Bouw, Jonas Van Geel, Kim Hertogs, Iwein Segers en Philippe Geubels.

Heel wat bekende Vlamingen maakten hun opwachting op de rode loper. Eerder op de avond werd de cast van ‘Los Flamencos’ bekroond met een ster op de Walk of Fame. Ook acteur Johan Heldenbergh, de Master van het festival, mocht een ster onthullen op de Oostendse zeedijk. “We zijn schitterend gestart en zijn klaar om een volle week te vlammen met schitterende premières”, zegt Peter Craeymeersch, gedelegeerd bestuurder van het Filmfestival, dat nog loopt tot zaterdag 14 september. Dan worden ook de Ensors, de Vlaamse filmprijzen, uitgereikt.

(HH)

Filmfestival feestelijk gestart in Oostende

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier