Film over Tineke Van Heule wordt mix van horror, humor en scheut romantiek

Redactie KW

Op zaterdag 14 april laatstleden vond aan de brandweerkazerne in de Waterven de eerste opnamedag plaats van de film Tine! Zoals de titel al doet vermoeden willen ze met de Tinekesfeesten een eerste fictieve film maken over Tineke van Heule.

De film komt er naar aanleiding van de 50ste Tinekesfeesten. Het scenario is van de hand van Joris Denoo, Peter Lesage en Koen Pottie zijn de regisseurs van dienst en de beeldregie wordt verzorgd door filmploeg Impuls.

Verhaallijn

“Ik was meteen geprikkeld door het idee en ben dan ook onmiddellijk in mijn pen gekropen”, aldus Joris Denoo. “Een weinig later had ik al een duidelijke verhaallijn. De ingrediënten zijn horror, humor, slapstick, realisme en een scheut romantiek. Uiteraard staan Tineke en Heule centraal en dit alles gebeurt met een knipoog naar stad Kortrijk”, licht scenarist Joris Denoo toe.

Tinekesfeesten

“Cruciaal moment van de opnames zijn uiteraard de Tinekesfeesten van dit jaar”, vervolgt Peter Lesage. “Onze cameraploeg is het hele weekend permanent aanwezig. Er worden heel wat scènes in elkaar gezet, maar uiteraard zal er ook zomaar gefilmd worden.” Fien Florin, Tineke van Heule 2010, zal de hoofdrol van Tine op zich nemen. Naast Fien zullen nog heel wat andere bekende Heulenaars een rolletje op zich nemen.

(AL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier