Filip Sobry en Kristof Desal (Kevin en Mario) winnen Persprijs Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Filip Sobry en Kristof Desal hebben de Roeselare Persprijs gewonnen. Die wordt traditioneel bij de opening van de Batjes in Roeselare uitgereikt. Filip en Kristof kennen we vooral als de creatieve geesten achter Kevin en Mario, het marginale duo dat erin slaagde om met hun typetjes de Batjes opnieuw populair te maken bij een groot publiek.

Filip Sobry en Kristof Desal begonnen vijf jaar geleden eerder toevallig met hun typetjes. Kevin en Mario werden een hype en hun populariteit werd alsmaar groter, met de passage tijdens Villa Vanthilt vorige zomer als hoogtepunt. Komende zondag pakken ze nog een laatste keer uit met ‘De Laatste Sow’ op de Grote Markt. Dan belanden de marginale pakjes opnieuw in de kast.

Het duo haalde het van Maria Seurinck (vzw De Kerit) en Patrick Vandendriessche (AFS). De persprijs wordt uitgereikt door de Perskring Roeselare en wordt bepaald op basis van een stemming door het grote publiek en de leden van de kring. Het is de zesde keer dat de prijs uitgereikt wordt.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier