Filip Jodts aangesteld als nieuwe procureur des Konings van Veurne

Redactie KW

De Hoge Raad voor Justitie heeft vanmorgen de Filip Jodts (42) uit Ruiselede aangesteld als nieuwe procureur des Konings van het arrondissement Veurne. Hij is nu de jongste procureur van het land en volgt Yves Keppens op. Jodts was eerder in Veurne al rechter en onderzoeksrechter. Recent forceerde hij nog een doorbraak in het moordonderzoek rond Christiaan Fobe.

Vanmorgen legde hij in Gent zijn eed af als nieuwe procureur, maar vanmiddag was Filip Jodts in Veurne al aan het werk. Het Veurnse gerechtsgebouw is hem niet vreemd, maar procureur des Konings worden is toch een andere functie. Jodts was eerder substituut-procureur bij het parket in Kortrijk. Hij liep stage in Brugge en werkte ook anderhalf jaar op het Kabinet van Justitie. Hij was in het verleden nog advocaat aan de balie in Kortrijk. De nieuwe procureur woont in Ruiselede en heeft heel wat plannen in Veurne.

Inwerken

De nieuwe procureur zal zich nu enkele weken moeten inwerken in zijn nieuwe opdracht. In principe is hij aangesteld voor vijf jaar. Of de grote hervorming van justitie met één groot West-Vlaaams parket tegen dan rond is, weet niemand.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Filip Jodts aangesteld als nieuwe procureur des Konings van Veurne

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier