Filip Claeys, Wim Ballieu en Frank Desmedt genomineerd voor Culinaire Persoonlijkheid

Redactie KW

Drie West-Vlamingen maken kans op de award van Culinaire Persoonlijkheid: Filip Claeys, Wim Ballieu en Frank Desmedt.

Horeca Expo en Foodprint reiken elk jaar een award uit aan de man of vrouw uit de Belgische gastronomie, die het afgelopen jaar baanbrekend werk verricht heeft en zich dus op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor de culinaire sector. De winnaar wordt naast de award vereeuwigd met een artikel in Foodprint1314, het jaarboek van de gastronomie in woord en beeld.

In totaal zijn er negen genomineerden, niet minder dan drie daarvan komen uit onze provincie. Filip Claeys van de Jonkman in Brugge en mede-oprichter van North Sea Chefs, Wim Ballieu uit Veurne van Balls & Glory (in Gent en Brugge) en sommelier Frank Desmedt uit Waregem, vroeger actief in toprestaurant ‘t Oud Konijntje.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier