Filip Cardoen en Kloen slaan handen in elkaar voor kerstetalagewedstrijd in groot Roeselare

Redactie KW

Grafisch ontwerper en cartoonist Filip Cardoen organiseert de komende weken al voor de zeventiende keer een kerstetalagewedstrijd. Een speciale editie omdat er samengewerkt wordt met de mensen van Kloen en Lollywood. In totaal zullen er 66 etalages beschilderd worden door Filip, een deel van de opbrengst staat hij af aan Kloen.

De voorbije weken trok grafisch ontwerper Filip Cardoen door weer en wind om opnieuw tal van etalages te voorzien van een fijne tekening volledig in de sfeer van kerst. Om het geheel nog wat extra op te vrolijken zijn dit jaar ook de clowns van Kloen van de partij. “In elke tekeningen zitten er snoepjes verborgen. Die kunnen vijf kleuren hebben. Het is aan de deelnemers om uit te zoeken hoeveel snoepjes er verstopt zitten en welke kleur vertegenwoordigd”, legt Filip uit. “Dit jaar heb ik het extra moeilijk gemaakt.”

In totaal zijn er dit jaar 66 etalages beschilderd. “Dat zijn er minder dan andere jaren, daar heeft de crisis voor een deel mee te maken. Toch zijn er nog een mooi aantal zaken voorzien van een bord of etalagetekening.” De winkels liggen verspreid over groot Roeselare. De wedstrijd zelf loopt van 12 december tot 20 januari. Er zijn tal van prijzen voor zij die alles juist hebben, onder meer de lengte van de winnaar in zakjes snoep.

www.filipcardoen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier