Filiep Bouckenooghe (Groen) stelt zich vragen bij veiligheid G&V Roeselare

Redactie KW

Groen-gemeenteraadslid Filiep Bouckenooghe vroeg zich naar aanleiding van de aankoop van een industriële autopomp voor de brandweer af hoe het zit met de veiligheid rond de brandstoftanks van het bedrijf G&V langs het kanaal.

De gemeenteraad boog zich over de aankoop van een industriële autopomp voor de brandweer, ten bedrage van 436.810 euro, waarvan 75 procent gesubsidieerd. Filiep Bouckenooghe (Groen) vroeg zich af of dit wel een gefundeerde aankoop is en haalde daarbij het bedrijf aan, waarvoor deze investering gepland wordt. “Het gaat om de brandstoftanks van G&V langs het kanaal Roeselare-Ooigem. Iedereen heeft zich al eens afgevraagd wat er kan gebeuren als er daar een serieuze ramp plaatsvindt, aangezien er negen tanks van ongeveer 30.000 m³ met diesel en huisbrandolie staan. Hoe veilig is dat allemaal”, vroeg hij zich af.

Burgemeester Luc Martens (CD&V) beklemtoonde dat het bedrijf in kwestie alle nodige voorzorgsmaatregelen in acht heeft genomen, maar dat de brandweer nog steeds nodig is, om de veiligheid nog meer te waarborgen. “In die optiek is dit een verantwoorde investering”, klonk het.

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier