File aan pompstation Veurne: brandstof hier goedkoper dan buitenland

Redactie KW

Benzine aan de pomp bereikt weer recordhoogtes. Niet alleen dagelijkse pendelaars, ook heel wat transportbedrijven zitten stilaan met de handen in het haar. Nochtans blijkt de brandstofprijs in ons land nog een koopje in vergelijking met onze buurlanden. In een tankstation in Veurne staan vrachtwagenchauffeurs tot ver uit het buitenland aan te schuiven. Ze rijden om via Veurne omdat ze nog altijd een stuk goedkoper kunnen tanken dan in eigen land.

Wie benzine gaat tanken, betaalt maximaal 1,62 euro per liter, diesel gaat richting 1,44 euro per liter. Een tank van een vrachtwagen volgooien swingt de pan uit. De transportsector klaagt steen en been, maar Truckstop Matheus in Veurne doet tegenwoordig gouden zaken.

“De dertig pompen in de Industriezone in Veurne zijn constant bezet, de vrachtwagens staan hier in file,” zegt de uitbater van het pompstation. “Elke dag wordt hier 250.000 liter diesel getankt.” Ook een Ierse vrachtwagenchauffeur gaf vanmiddag aan dat diesel tanken in België nog altijd het goedkoopst is.

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier