Fietsverkoper uit Oostende rijdt 7 kilometer gestolen fiets achterna

Redactie KW

Een fietsverkoper uit Oostende is er donderdag in geslaagd om een fiets van een klant, die acht maanden geleden gestolen werd, terug te vinden. Toen hij een fietser op de gestolen fiets opmerkte, zette hij zelf de achtervolging in. Zeven kilometer lang, tot de politie kon ingrijpen.

Tom Vanderhoeght was aan het werk in zijn fietsenwinkel Gino Carts & Bikes langs de Frère-Orbanstraat, toen hij plots zijn oog liet vallen op een voorbijrijdende fietser. De fietsverkoper wist het meteen: het ging om een fiets van een klant die in oktober vorig jaar was gestolen. Tom liet zijn winkel achter en zette de achtervolging in op de fiets.

Achtervolging

Op veilige afstand, en met de telefoon in de hand om de politie op de hoogte te brengen en te begeleiden. Via de Frère-Orbanstraat en het Kennedy-rondpunt belandde Tom uiteindelijk in de Zandvoordestraat. Daar kon de politie net voor de op- en afrit in Zandvoorde de fietser staande houden. De man werd meegepakt naar het politiekantoor en de fiets werd in beslag genomen. Omdat het een geregistreerde fiets was, werd het al vrij snel duidelijk dat het om een gestolen fiets ging.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier