Fietstunnel onder Rijksweg in Izegem wordt geplaatst in weekend van 17 en 18 september

Redactie KW

Ter hoogte van de Meensesteenweg en de Burgemeester Vandenbogaerdelaan in Izegem zijn de voorbereidingswerken voor het aanbrengen van een fietstunnel al langere tijd aan de gang. De effectieve plaatsing vindt nu plaats in het weekend van 17 en 18 september en dat zal wat verkeershinder met zich meebrengen. De tunnel zou opengaan tegen eind september.

Wat moeilijkheden met kabels van nutsmaatschappijen hebben de werken opgehouden, maar nu is de voltooiende fase aangebroken. De langverwachte fietstunnel wordt onder de Rijksweg aangebracht. De vele scholieren die nu dagelijkse de rotonde op de Rijksweg ter hoogte van ‘t Blauw Kapelleke nemen zullen vanaf eind september onder de N36 kunnen duiken.

Het aanbrengen van de koker zal uiteraard wat verkeershinder veroorzaken. Op vrijdagavond 16 september om 21 uur gaat de Rijksweg op die plaats dicht voor het verkeer. Maandagmorgen 19 september omstreeks 7 uur moet het verkeer weer over de N36 kunnen.

Er wordt in het weekend omleiding voorzien via Gapaardstraat en de Slabbaardstraat-Zuid (verkeer uit richting Roeselare) en via de Kortrijksestraat en Schoolstraat (vanuit richting Kuurne.)

(WVS)

Lees alles over de vele Izegemse wegenwerken in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier