Fietstunnel onder N391 in Zwevegem officieel ingereden

Redactie KW

In de striemende regen werd het vernieuwde fietspad op de oude spoorwegbedding en de fietstunnel onder de N391 in Zwevegem officieel ingereden. De tunnel kwam er na een dodelijk ongeval nu bijna vijf jaar geleden.

De regen kon een aantal politici, leden van OVK (Ouders van Verongelukte Kinderen, red.) en van de Zwevegemse Fietsersbond, niet verhinderen het vernieuwde fietspad en de fietstunnel onder de N391 in te rijden. Normaal was ook Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits aanwezig, maar ze werd verhinderd door een onverwachte vergadering.

Dankzij de nieuwe tunnel kunnen fietsers de drukke gewestweg veilig oversteken en het fietspad langs de Spoorwegzate 83 veilig vervolgen. De bouw van de fietstunnel heeft ruim 1,4 miljoen euro gekost. Minister Crevits maakte er 1,3 miljoen euro voor vrij. De provincie neemt 225.000 euro voor haar rekening.

Provincieraadvoorzitter Eliane Spincemaille (CD&V) die het dossier van de fietstunnel behartigde : “Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar ik ben blij dat we de tunnel nu effectief kunnen gebruiken. Als provincieraadslid pleitte ik al om het kruispunt te beveiligen voor het dramatische ongeval in 2008. Het dossier kwam wel een stroomversnelling terecht door het ongeval waarbij een 15-jarige fietsster het leven verloor.”

(GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier