Fietstunnel onder N36 ter hoogte van De Mol in Izegem

Redactie KW

Tijdens een werkbezoek maandagmorgen 9 mei in Izegem deelde minister Hilde Crevits mee dat er straks een (tweede) fietstunnel komt onder de N36 in Izegem, dit hoogte van De Mol, waar nu verkeerslichten staan. Die verdwijnen uiteraard.

Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits voorziet 1,3 miljoen euro voor een fiets- en voetgangerstunnel ter hoogte van de autozone onder de N36. De tunnel start aan papierwaren Dessauvage en gaat onder de Rijksweg naar de Molstraat.

De aanbesteding gebeurt nog eind dit jaar en de uitvoering van de werken volgend jaar. Momenteel is men bezig aan de (voorbereidings)werken voor een fietstunnel onder de Rijkweg ter hoogte van het sportstadion.

Ook bij het project stationsomgeving komt er een veilige doortocht voor fietsers waar Vlaanderen 40 procent van de subsidies voor zijn rekening neemt.

En langs het kanaal zal de leegstand van de bedrijven aangepakt worden. Men zal eerst daar nieuwe economische activiteit proberen in te krijgen vooraleer andere bedrijventerreinen aangesneden worden.

Al deze initiatieven kwamen aan het licht bij een werkbezoek van minister Crevits in Izegem.

(IB)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode, editie Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier