Fietsrapport-Crevits : grootst aantal slechte fietspaden in onze provincie

Redactie KW

Hoewel 90 procent van de fietspaden in Vlaanderen in goede staat zijn, is er nog het meest werk aan de winkel in onze provincie. Dat blijkt uit het derde fietsrapport van Vlaams minister Hilde Crevits. “Verder investeren in fietspaden is absoluut nodig.” Zoals in Izegem, waar een nieuwe fietstunnel komt langs de Rijksweg (N36) en het kruispunt met de Krekelmolenstraat.

Vlaams minister Hilde Crevits stelde het derde rapport ‘Staat en inrichting van de fietspaden langs gewestwegen in Vlaanderen’ voor. Een rapport van het Agentschap Wegen en Verkeer dat 6.740 kilometer fietspaden langs gewestwegen heeft gecontroleerd.

Staat van de fietspaden

Met de staat van de fietspaden langs de gewestwegen gaat het goed : 90 procent verkeert in goede staat. Onze provincie scoort het minst goed : 14,6 procent van de fietspaden scoort onvoldoende.

Voor het eerst werden ook cijfers bekendgemaakt over de inrichting van de fietspaden. Op dat vlak scoort onze provincie dan weer veel beter en is de tweede beste provincie in Vlaanderen. Op basis van de parameters van het Vademecum Fietsvoorzieningen komt onze provincie uit op 37,2 procent. Ook op dat vlak kan het nog beter.

Inrichting moet nog beter

De voorbije jaren zijn er onder impuls van het fietspadenbeleid van Vlaams minister Crevits gemiddeld circa 200 kilometer nieuwe of vernieuwde fietspaden langs gewestwegen bij gekomen. “Er wordt bovendien geïnvesteerd in fietsbruggen en fietstunnels in het kader van de verkeersveiligheid. De staat van de fietspaden is globaal gezien goed, de inrichting kan en moet in de toekomst nog beter”, aldus minister Hilde Crevits. In de toekomst zullen ook de metingen door het Agentschap Wegen en Verkeer nog sneller en efficiënter gebeuren. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier