Fietsmarathon voor moeders op de vlucht

Redactie KW

Op de Markt van Ruiselede wordt op 20 en 21 december een fietsmarathon georganiseerd in het kader van ‘Music for Life’, hét eindejaarsinitiatief van Studio Brussel en het Rode Kruis. Bedoeling is om geld in te zamelen voor moeders op de vlucht voor oorlog en geweld. Verenigingen, bedrijven en individuen krijgen de kans om de fietsen op rollen een uur of langer te huren. Op het einde van de rit wordt de opbrengst persoonlijk overhandigd aan het ondertussen beruchte Glazen Huis in Gent.

Op zeer korte tijd werd er een sterk organiserend team gevormd om Music for Life in Ruiselede op poten te zetten, met afgevaardigden van verschillende Ruiseleedse verenigingen : KLJ, Chiro, Bluesclub Banana Peel, Jeugdhuis Jester en UNIZO slaan voor dit evenement de handen in elkaar. Ook het gemeentebestuur steunt het project.

Het idee is afkomstig van Filip Braeckevelt. Hij wou ‘iets’ doen voor Music for Life en al snel werd voorgesteld om een fietsen op rollen-evenement te organiseren op de Markt. Zijn collega-horeca-uitbater Koen van De Pallieter bleek eveneens gewonnen voor het initiatief en er werd een eerste verkennende vergadering belegd met enkele enthousiastelingen, waar unaniem beslist werd om het concept verder uit te werken. Ondertussen zijn de voorbereidingen in volle gang en krijgt het project vaste vorm.

Randanimatie

Vier fietsen op rollen worden afgeleverd zaterdagmorgen door een gespecialiseerde firma uit Nevele. Vanaf 12 uur ‘s middags kan iedereen de fietsen een uur of langer huren, zowel ondernemingen, verenigingen als individuen. Kostprijs voor verenigingen of bedrijven : 40 euro per uur voor twee fietsen. De overige twee fietsen blijven ter beschikking voor individuen die hun kans willen wagen.

„Graag hadden we gezien dat er zonder stoppen gefietst wordt van zaterdagmiddag 12 uur tot zondagavond 20 uur, een echte fietsmarathon op rollen dus. Dat is de uitdaging. We zijn heel benieuwd of het zal lukken, maar het belangrijkste is dat we een mooi bedrag kunnen afleveren op maandagavond aan het Glazen Huis in Gent”, beklemtoont Filip.

„Op zaterdagmiddag brengt het Red Bull sampleteam van 15 tot 16 uur ons een bezoekje. Zij helpen ons om de spirit erin te houden en het energieniveau wat op te krikken. Er zullen ook foto’s genomen worden van de aanwezigen. Die worden dan verspreid op de flesjes bier van Vedett.”

40 euro voor nieuw leven

Er zullen verschillende tenten opgesteld worden en verwarmde drank- en eetstandjes zullen de toeschouwers een onderdak bieden. Voor de verwarmelementen zorgt Unizo. „Het wordt een héél gezellige bedoening”, glundert bezieler Filip. „De uitzendingen van Studio Brussel zullen trouwens live te volgen zijn op groot scherm.”

Bart Craeymeersch zorgt voor de werkverdeling voor de bediening aan de toog. „De schikkingen verlopen vlot. En aangezien er heel wat verenigingen een handje toesteken, zijn er genoeg kandidaten om achter de toog te kruipen. Elke vereniging zoekt in zijn groep naar helpers en we hebben shifts opgesteld. Zo is de Chiro van de partij op zaterdagnacht van 24 uur tot 2 uur ‘s morgens. De KLJ neemt hun taak over van 2 uur tot 4 uur en ook op zondagmiddag van 16 uur tot 18 uur.”

De opbrengst van de campagne gaat integraal naar moeders op de vlucht voor oorlog en geweld.„Wereldwijd zijn niet minder dan 36.653.000 miljoen mensen op de vlucht en 80 % onder hen zijn moeders en kinderen. Met de opbrengst van Music for Life wil het Rode Kruis hulp bieden aan moeders op de vlucht voor oorlog en geweld en een oplossing op lange termijn aanreiken. Kortom, hen een nieuwe toekomst bieden. Met 40 euro geef je een moeder en haar kinderen een nieuwe toekomst.”

(Caroline Icket)

De fietsen kan je reserveren via www.deplaetse.be. Wie nog wil meewerken, kan contact opnemen met Filip via 0476 50 81 83. Meer info : www.stubru.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier