Fietserstunnel onder Noorderring Ieper komt er nu toch

Redactie KW

Er zal in de eerstkomende jaren nu toch werk worden gemaakt van de aanleg van een fietserstunnel onder de N 38 (Noorderring), ter hoogte van de Briekestraat in Sint-Jan. Dat deelde minister van openbare werken en mobiliteit Hilde Crevits mee.

Diverse instanties zijn al geruime tijd vragende partij voor zo’n tunnel, omdat het voor vele scholieren, vooral uit Langemark, momenteel heel gevaarlijk is om de Noorderring te dwarsen. Ook het West-Vlaamse provinciebestuur is sterk vragende partij.

Daar waar er vorig jaar vanwege AWV nog werd gesteld dat zo’n tunnel niet prioritair in het programma kon worden opgenomen, wordt de aanleg van de tunnel nu door de minister herself toch in het vooruitzicht gesteld voor de komende jaren. De aanleg van die tunnel is ook opgenomen in het mobiliteitsplan van de stad Ieper en in het eindrapport van de studie-opdracht betreffende de nieuwe verbinding Ieper-Veurne van het departement Leefmilieu en Infrastructuur.

Ook twee andere fietserstunnels in de provincie zijn prioritair : de tunnel op het Guldenspoorpad onder de N 391 in Zwevegem en de tunnel die de Marquette- en de Gaversstraat met elkaar moet verbinden onder de N 36 in Deerlijk.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier