Fietsersbrug van bijna 1 kilometer ingereden in Brugge

Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft vanochtend de fietsbrug over de Expresweg N31 ter hoogte van de Koning Albert I-laan in Brugge ingereden. Ze deed dat samen met burgemeester Moenaert van Brugge, met Koen Surdiacourt afdelingshoofd Wegen en Verkeer West-Vlaanderen en met een 50-tal kinderen van de Freinetschool De Boomhut. Fietsers kunnen veilig en comfortabel de Expresweg oversteken.

Twee van de drie takken van de fietsbrug over de Expresweg N31 aan de Koning Albert I-laan zijn klaar en werden vanmorgen ingereden. Fietsers kunnen veilig en comfortabel de Expresweg N31 oversteken vanuit Brugge naar Loppem en omgekeerd. Tegen het einde van dit jaar zal ook de derde tak, richting het cinemacomplex afgerond zijn.

892 meter

De totale lengte van de fietsersbrug is 892 m. Het totale gewicht van de brug, inclusief pijlers en leuningen is 1.450 ton. De brug werd op voorhand in aparte delen geconstrueerd in ateliers in Veurne. Die onderdelen werden stuk voor stuk ter plaatse ineengezet. Op het hoogste punt komt de brug ongeveer 5,8 m boven het maaiveld uit. Een lange aanrijstrook zorgt ervoor dat de hellingsgraad beperkt blijft zodat fietsers er zonder al te veel moeite over kunnen. De brug heeft een breedte van 3,5 meter en biedt ook plaats voor voetgangers.

De kostprijs voor de fietsersbrug bedraagt om en bij de 6 miljoen euro op een totale kostprijs van ongeveer 19,1 miljoen euro voor de herinrichting van het volledige kruispunt.

Fietsersbrug van bijna 1 kilometer ingereden in Brugge

Bekijk hier de reportage

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier