Fietsers hebben eigen brug

Redactie KW

Burgemeester Jean-Marie Bonte van Oostrozebeke en gedeputeerde Patrick Van Gheluwe met in hun zog een rist genodigden, fietsten deze morgen de vernieuwde Meulebekesteenweg in. Grootste wijziging is dat fietsers er nu hun eigen brug over de Mandel hebben.

De Meulebekesteenweg, de drukbereden verbindingsweg tussen Meulebeke en Oostrozebeke, werd ingrijpend veranderd. De heraangelegde weg werd vanmiddag feestelijk ingereden. Een toetsenist op bakkersfiets stak er meteen de sfeer in.

De weg is er een flink stuk veiliger op geworden. Over anderhalve kilometer werd het tracé aangepakt. “Het nieuwe fietspad moet het fietsverkeer tussen Meulebeke en Oostrozebeke een stuk veiliger en comfortabeler maken”, zegt gedeputeerde Van Gheluwe.

Met asverschuivingen wordt de snelheid er aan banden gelegd maar ook voor de zwakke weggebruiker is er veel verbeterd. “Vanuit Oostrozebeke tot aan de Mandelbrug is er een fietspad aan beide zijden van de straat. Ter hoogte van de Mandel zelf, beschikken de fietsers over een eigen brug”, toont burgemeester Jean-Marie Bonte van Oostrozebeke.

De gevaarlijke toestand waarbij alle verkeer over de nauwe Mandelbrug werd geperst is dus voorgoed verleden tijd. “De werken verliepen in samenwerking met de provincie. We zijn heel gelukkig over de aanpak. De aannemer had amper zes maanden nodig om alles af te werken.”

De provincie nam zo’n 500.000 euro van de werken opzich, het Vlaamse Gewest kwam tussen voor zo’n 200.000 euro. De gemeente investeerde 324.000 euro. “Maar de centen zijn het waard”, vinden de betrokken partijen. “Dit nieuwe fietspad maakt fietsen weer een stukje aantrekkelijker.” (MI/foto MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier