Fietsers en voetgangers worden nabij werken aan Budabrug enkele maanden omgeleid

Redactie KW

Maandag 18 november start Waterwegen en Zeekanaal NV voor de bouw van de nieuwe brug met riolerings- en wegeniswerken aan de kant van de Budastraat in Kortrijk. De fietsers- en voetgangersdoorgang tussen de Budastraat en de IJzerkaai wordt daardoor tijdelijk onderbroken.

Voetgangers en fietsers konden tot nu toe vanaf de tijdelijke brug langs het terrein van het woon- en zorgcentrum ‘t Heilig Hart richting de Budastraat. Door de wegenis- en rioleringswerken ter hoogte van de nieuwe brug, wordt deze doorgang voor fietsers en voetgangers vanaf maandag 18 november tot eind januari onderbroken. Er is een omleiding voorzien via de Dam en de Korte Kapucijnenstraat.

Laatste stand van zaken

“De huidige werken aan de Budabrug schieten goed op”, zegt communicatiedeskundige Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal. “Aan de kant van de Budastraat zijn de betonwerken aan de brugkelder en het landhoofd – dat is de constructie die de het uiteinde van de brug ondersteunt – afgewerkt. Daar wordt er dus op korte termijn gestart met de wegenis- en rioleringswerken, zodat de verbinding tussen de Dam en de Budastraat eind januari 2014 open kan voor eenrichtingsverkeer.”

Aan de kant van de Overleiestraat is de bouw van een ondergrondse palenwand opgestart en zijn de afbraakwerken van de nabijgelegen kaaimuren aan de gang. Zonder onvoorziene omstandigheden is de nieuwe Budabrug klaar in het najaar van 2014.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier