Fietsendief uit Oostende krijgt lift naar huis van politie

Redactie KW

Oostendenaar Eddy C. (52) riskeert 18 maanden effectieve celstraf voor een reeks fietsdiefstallen in Oostende.

De feiten kwamen in juni 2011 op een wel heel aparte wijze aan het licht. Twee agenten zagen hem over straat lopen met een gesloten damesfiets over de schouder. Hij maakte hen wijs dat het om de fiets ging van zijn vrouw, die plots ziek was geworden en daardoor niet meer met de fiets kon rijden. Hij was haar fiets zogezegd gaan ophalen maar was daarbij het sleuteltje vergeten.

Lift naar huis

De agenten slikten het verhaal en boden Eddy C. een lift naar huis aan in hun combi. Aangekomen aan zijn woning ging Eddy C. om het sleuteltje, maar toen dit niet bleek te passen begonnen de agenten onraad te ruiken. Eddy C. begon te zweten en bekende dat het om een gestolen fiets ging. In zijn huis troffen de agenten zijn vrouw gezond en wel aan.

Dagelijks gestolen spullen

Ze verklaarde dat hij bijna dagelijks met gestolen spullen naar huis kwam en dat ze slaag kreeg als hem daarop aansprak. Volgens de vrouw stal hij al twee jaar fietsen, die hij vervolgens oplapte en doorverkocht. Eddy C. werd sinds 1979 al acht keer veroordeeld voor diefstal en zijn strafblad is intussen 17 pagina’s dik. Momenteel zit hij in een systeem van halve vrijheid waarbij hij overdag de gevangenis mag verlaten om te gaan werken.

(AF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier