Fiets- en wandelroute langs spoorweg tussen Torhout en Lichtervelde

Redactie KW

Zo goed als zeker komt er een gloednieuw fiets- en wandelpad vanaf de Bruggestraat in het noorden van Torhout tot aan het station van Lichtervelde. Het traject zal zich, evenwijdig met de spoorweg, tussen de genoemde gemeenten bevinden. Een prachtig project, dat zonder twijfel veel bijval zal oogsten bij de recreatieve wandelaars en fietsers, de schoolgaande jeugd en de zwakke weggebruikers die het traject Torhout-Lichtervelde geregeld afleggen.

Het nieuws is nog heel pril, maar Euro Immo Star, het studiebureau dat gelinkt is aan de NMBS-Holding, heeft al gedetailleerde plannen getekend, die weliswaar nog voor aanpassingen vatbaar zijn. Het uitgangspunt is de fietstrajecten in de omgeving van het Torhoutse station gevoelig verbeteren en doen toenemen. Die zijn momenteel nog erg magertjes.

Met afsluiting

Zoals de plannen voorliggen, stelt Euro Immo Star voor om langs de spoorweg tussen Torhout en Lichtervelde een fiets- en wandeltraject op NMBS-grond te realiseren, dat vanzelfsprekend door een afsluiting van de sporen afgesloten wordt. De route zal zich bijna zeker aan de oostelijke kant van het spoor bevinden, de kant van de Tuinstraat en de Bollestraat. De zijde van de wijk De Goede Herder dus.

Graag tegen eind 2012

De ogen van schepen van Openbare Werken Eddy De Ketelaere twinkelen als hij over het fiets- en wandeltraject praat. „Ik zou het dolgraag nog vóór de komende legislatuur af hebben, maar of dat tegen eind 2012 zal lukken, is niet zeker. Ik zal er wel alles aan doen. De verzekerde steun van Vlaams minister Hilde Crevits kan ons daar hopelijk flink bij helpen.”

(JS)

Meer en het traject in detail, in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier