Festivalkoorts stijgt in Dranouter

Redactie KW

Er is nog minder dan 48 uur te gaan voor de start van het Festival Dranouter. Voor 4 dagen wordt een heus dorp opgetrokken met tenten en faciliteiten voor de duizenden festivalgangers. De eerste kampeerders worden donderdagmorgen verwacht. Intussen is het een drukte van jewelste op en rond het festivalterrein.

80.000 mensen, een middelgrote stad zeg maar, en meer dan 50 optredens in 4 dagen. Dat vraagt een feilloze organisatie om alles in goede banen te leiden: mobiliteit, catering, sanitair, winkels, camping en veiligheid. Waar enkele dagen geleden nog koeien graasden, verrijst nu een heus dorp.

Dranouter 2011 zet een ambitieus lange-termijn-plan op samen met leveranciers, artiesten, cateraars en sponsors om het ecologisch voorbeeldfestival te worden. Dranouter zoekt ook 200 festivalgangers die milieuambassadeur willen worden.

Dranouter stelt tijdens deze editie ook de ‘Flemisch Foodies’ voor: 3 eigenzinnige topchefs, onder hen Kobe Desramaults uit Dranouter zelf, die een sterrenmenu aan festivalprijs zullen bereiden. Lekker eten en mooie muziek van onder meer Ozark Henry en Luka Bloom, het is allemaal te vinden in Dranouter van donderdag tot en met zondag in het Heuvelland.

(SS/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier