Festival van Vlaamse populaire lied lokt massa volk

Redactie KW

De eerste dag van het vierdaagse muziekfestival rond het Vlaamse populaire lied was een succes. Na een aarzelde start raakte het Epernayplein tegen ‘s avonds helemaal gevuld. Er werden zo’n 4500 fans geteld. Davy Gilles, Paul Bruna, Wim Soutaer en Luc Steeno vormden de topacts op de openingsdag van het festival.

Er werden ook twee Neptunus Awards uitgereikt. Deze awards worden vanaf dit jaar jaarlijks uitgereikt aan mensen die op een of andere manier een bijzondere verdienste hebben in de Vlaamse muziekwereld. Eén award ging naar Marva voor haar volledige carrière. De tweede award werd uitgereikt aan Eric Marijsse. Erik begon als journalist bij het intussen verdwenen weekblad ‘Zondagmorgen’. Begin de jaren zeventig lanceerde hij de muziekmagazines ‘Hitorama’ en ‘Popshop’, waarmee hij de Vlaamse artiesten stevig promootte en meehielp met het uitbouwen van een aantal carrières.

Het Middelkerke festival loopt nog tot en met 12 juli. Onder meer Sam Gooris, Garry Hagger, Get Ready! En Willy Sommers treden er nog op.

Meer info op www.middelkerkefestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier