Festival Prikkel in Hooglede gooit de handdoek in de ring

Redactie KW

Na veertien edities is het over en uit voor het Hoogleedse festival Prikkel, in 2014 komt er geen nieuwe jaargang.

Het Prikkelfestival begon in 2000 na de opstart van het nieuwe JOC De Prik. Heel wat oudgedienden van het jeugdhuis namen afscheid maar wilden niet voorgoed uit elkaars leven verdwijnen en besloten dan maar een muziekfestivalletje op poten te zetten. Het werd meteen een tweedaagse, met Boogie Boy als grote naam van die eerste affiche.

Heel wat mooie namen

Later zouden onder andere Red Zebra, Coco Jr., Geena Lisa, Raymond van het Groenewoud en Les Truttes volgen, maar ook De Mens, Guy Swinnen, Monza, Action in DC, Lemon, Janez Detd, Daan, Leki, ‘t Hof van Commerce, Mintzkov, Tom Helsen, A Brand, Killer Queen, Balthazar, The Paranoiacs, De Dolfijntjes XXL, De Nieuwe Snaar, Nicole & Hugo, Luc Steeno, Clement Peerens Explosition, Freddy De Vadder, The Sunsets, Willy Sommers, Sweet Coffee, Team William, Paul Severs en The Scene zorgden voor de nodige expansie van het festival.

De laatste twee jaren werd noodgedwongen de tering al naar de nering gezet en werd Prikkel opnieuw een gratis familiefestival in een feesttent. Toch kon het tij ook daarmee niet meer worden gekeerd en besloot het bestuur nu om financiële redenen om er een punt achter te zetten. Lode Vandenbussche, voorzitter van het organiserend comité, kondigde het afscheid vandaag aan op Twitter.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier