Felle kritiek op masterplan Oosteroever op Oostendse gemeenteraad

Redactie KW

Vrijdagavond kwam er tijdens de gemeenteraad in Oostende felle kritiek op het masterplan Oosteroever. Zowel Groen, Jean-Marie Dedecker, Vlaams Belang als CD&V uitten grote bedenkingen bij onder andere de mobiliteitsproblematiek, maar vergaten uiteindelijk de stemming te vragen. Het plan werd hierdoor unaniem goedgekeurd.

Het masterplan voor de Oosteroever is een richtinggevend plan, een globale visie op de stedenbouwkundige ontwikkeling van de Oosteroever. Het plan werd door de oppositie – Groen, Vlaams Belang en Jean-Marie Dedecker – én door CD&V zwaar op de korrel genomen.

Bouwpromotoren

Groen, Vlaams Belang en Dedecker wezen er op dat dit masterplan op maat van de bouwpromotoren geschreven was. “Is het logisch dat er eerst bouwplannen worden voorgesteld, dat er dan een ruimtelijk uitvoeringsplan wordt gemaakt en pas als derde stap een masterplan wordt opgesteld? Volgens mij moet je eerst een masterplan hebben vooraleer een rup gemaakt kan worden. En pas als laatste fase kunnen er bouwprojecten voorgesteld worden”, haalde Wouter De Vriendt (Groen) uit.

Betaalbare woningen

Groen hekelde ook het feit dat er in het masterplan geen aandacht wordt geschonken aan betaalbare woningen. “Er wordt wel 10% sociale woningbouw voorzien en dat vinden we positief, maar over betaalbare woningen voor gezinnen staat er niets. Op de Oosteroever zullen er een enorm aantal appartementen gecreëerd worden die vooral aantrekkelijk zullen zijn voor tweedeverblijvers en kapitaalkrachtigen”, aldus De Vriendt, die voorstelde om onder meer met vastgelegde maximumprijzen te werken.

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van 4 mei 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier