Felle brand verwoest flat op Handelskaai in Kortrijk

Redactie KW

Op de Handelskaai in Kortrijk heeft een brand een flat op de bovenste verdieping van een appartementsgebouw helemaal verwoest. Alle 40 de bewoners werden geëvacueerd. Korpsen van Wevelgem en Kuurne leverden de Kortrijkse brandweer bijstand.

Donderdagavond heeft een zware uitslaande brand een appartement gelegen in het centrum van Kortrijk volledig verwoest. Het vuur werd even na 21.30 uur opgemerkt, maar woedde dan al in volle hevigheid in de flat op de 5de verdieping.

Alle bewoners – een 40-tal – werden onmiddellijk geëvacueerd en ondergebracht in een nabijgelegen ziekenhuis. Een deel van hen vond later op de avond onderdak bij familie. De appartementsbewoners konden in de loop van de nacht niet terug naar hun woonst.

Versterking

Gezien de hevigheid van de brand, riep de brandweer van Kortrijk meteen versterking in van de korpsen van Kuurne en Wevelgem die ondermeer ter plaatse kwamen met hun ladder- en tankwagen. De bewoner van de getroffen flat en 3 andere mensen raakten geïntoxiceerd door de rook en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De brand is ontstaan door een oververhitte frietketel.

Crisisvergadering

Tijdens een crisisvergadering met ondermeer de burgemeester, de brandweer en het OCMW kregen de bewoners te horen wie weer naar huis mocht en wie niet. Voor wie vanavond nog niet naar huis kan, hebben het OCMW en het AZ Groeninge voor tijdelijke opvang gezorgd.

Felle brand verwoest flat op Handelskaai in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Felle brand verwoest flat op Handelskaai in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

(NS, T.N. foto NS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 10 februari 2012 en vanavond op wtv vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier