Felix Vermeirsch (14) behaalt eerste prijs voor cello op Belfius-Classics

Redactie KW

Felix Vermeirsch (14), oud-leerling cello van de Stedelijke academie voor Muziek en Woord Clemens non papa van Diksmuide (SAMW Diksmuide), behaalde de eerste prijs voor cello op de finale van Belfius Classics met 95%. Ook zus Fauve Vermeirsch kreeg veel lof van de jury voor haar prachtige pianobegeleiding.

Felix Vermeirsch is oud-leerling cello van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Clemens non papa van Diksmuide (SAMW Diksmuide). Hij behaalde de eerste prijs voor cello op de finale van Belfius Classics met 95%. Voor compositie sleepte Felix Vermeirsch de tweede prijs in de wacht met zijn pianowerk ‘no man’s land’.

Felix gaat naar school in het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort. Tijdens de weekends en vakanties studeert hij cello bij Istvan Vardai aan de wereldberoemde Kronberg Academy in Duitsland.

Dat Felix vanuit SAMW Diksmuide als eerste Belg ooit de sprong kon maken naar Kronberg is een grote pluim voor het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) en in het bijzonder voor Stefaan Craeynest van SAMW Diksmuide.

Uit Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier