Felix De Clerck en Stockholm Group bezetten kantoren PS en N-VA

Redactie KW

Donderdagvoormiddag zijn verschillende jongeren de hoofdkwartieren van PS en N-VA binnengedrongen, waar ze een zitstaking houden. Bij de initiatiefnemers ook Felix De Clerck, die het ongenoegen over het uitblijven van een regering eerder al aankaartte door samen met enkele gelijkgestemden een betoging in Brussel te organiseren.

De jongeren die de kantoren van de twee grootste partijen van het land bezetten, komen uit heel Vlaanderen. Bij die ‘Stockholm Group’ zoals ze zichzelf noemen onder meer Felix De Clerck uit Kortrijk, Renaud Vercaemst en Jonathan Huyghe uit Roeselare en Andy Vermaut uit Koekelare. In een reactie legt Felix De Clerck uit waarom :

“We worden gegijzeld door de impasse in de onderhandelingen en dat is een probleem voor de hele Belgische samenleving. De regering van lopende zaken is ondertussen een volwaardige regering geworden, maar het parlement kan amper nog controle uitoefenen. Bovendien nemen de twee leidende partijen, PS en N-VA, hun verantwoordelijkheid niet op. We worden stilaan het belachelijkste land van de wereld…”

Daarom besloten een aantal mensen de hoofdkwartieren van N-VA en PS binnen te dringen. “We zijn via via aan een vijftigtal mensen geraakt, die met elkaar hebben afgesproken op Facebook”, vertelt Felix De Clerck. “Zo’n 25 mensen trokken naar N-VA, 25 anderen naar PS. Bedoeling is dat we hier iemand te spreken krijgen die nauw betrokken is bij de onderhandelingen, of een document te zien krijgen waaruit blijkt dat er verantwoordelijkheid wordt opgenomen. Voorlopig kregen we het aanbod te spreken met de lokale secretaresse, maar dat volstaat uiteraard niet…”

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier