Feestzaal De Levaard betrekt al 15 jaar elektriciteit uit de kerk van Haringe

Redactie KW

Dat opvallende nieuwtje werd maandagavond besproken op de gemeenteraad van Poperinge.

Maandagavond keurde de gemeenteraad een ‘dading’ goed tussen de Kultuurgemeenschap Haringe vzw, de kerkfabriek van Haringe en de stad omtrent oneigenlijk gebruik van nutsvoorzieningen.

Het stadsbestuur kreeg kennis van het feit dat de feestzaal De Levaard, eigendom van de kerkfabriek maar geëxploiteerd door de Kultuurgemeenschap Haringe, al sinds de opening van de zaal in 1998 elektriciteit en water afneemt vanuit de Sint-Martinuskerk en geen eigen aansluitingen op het elektriciteitsnet en het waterleidingsnet, noch eigen tellers heeft. Het gaat om een bedrag van 75.000 euro, terug te betalen in zes jaarlijkse schijven.

Grote werken bezig ten tijde van aftakking

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) wees er op dat tijdens het ogenblik van die aftakking grote werken bezig waren in de omgeving, waardoor dit door niemand opgemerkt werd. De leidingen werden wel ondergronds aangebracht. Maar toch vindt hij de situatie erg gevaarlijk, want bij een eventuele brand zou de brandweer de elektriciteit nergens kunnen afsluiten. Anderzijds had hij het over het feit dat die zaal zowat het kloppend hart is van de hele Haringse gemeenschap, en dat daarom een dading werd voorgesteld.

De Kultuurgemeenschap staat garant dat ze de som kunnen terug betalen. Het parket kan echter nog altijd optreden. De hele oppositie had wel vragen over het feit dat zo iets mogelijk kon zijn.

(AHP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier