Feestje in Veurne voor schrikkelverjaardagen

Redactie KW

Mario Haelewyck uit Veurne viert in 2012 zijn 12de verjaardag. Niet zo bijzonder, ware het niet dat hij al in 1964 werd geboren. Hij is immers een van de tien Veurnaars die verjaren op 29 februari. En aangezien dat maar een keer om de vier jaar kan, wil hij in 2012 een feestje organiseren voor alle streekgenoten die op de schrikkeldag verjaren.

“Zo’n schrikkeldag die nadert, dat schept natuurlijk veel grotere verwachtingen”, zegt Mario Haelewyck uit Veurne. ” ‘t Is ook redelijk uniek : in plaats van 1 kans op de 365 heb je 1 kans op 1.461 dagen om op die dag te verjaren. Daarvoor moet je al een beetje geluk hebben.”

Een prima reden voor Mario Haelewyck om er in 2012 dus weer een bijzonder feest van te maken. „En net als in 2008 organiseer ik weer een samenkomst voor mensen die op 29 februari verjaren”, kondigt hij aan. “Nu zou ik het gebeuren willen opentrekken naar de hele regio.” Om het geheel te kunnen voorbereiden, vraagt Mario dat mensen uit de regio die op de schrikkeldag verjaren contact met hem opnemen. „Ik kijk er naar uit om meer verjaardagsgenoten te ontmoeten”, zegt hij.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier