Feestelijkheden 150 jaar kanaal Roeselare-Leie worden ingezet met vaarten per duikboot

Redactie KW

In de laatste week van april schiet Toerisme Leiestreek de feestelijkheden om 150 jaar kanaal Roeselare-Leie op een originele manier op gang : het grote publiek zal de wondere wereld van ‘de vaart’ kunnen ontdekken per duikboot

Op zaterdag 21 en zondag 22 april zal de educatieve duikboot ‘Le Colporteur’ aangemeerd liggen aan de kop van de vaart in Roeselare. Aan boord zal het publiek ook kunnen genieten van verrassend verteltheater. Er zullen daar in de buurt dan nog meer speciale boten te zien zijn, want er is ook nog een cultuurboot en een historische vlootparade voorzien. In datzelfde weekend is er ook een historische tentoonstelling in het bedrijf Maselis, waar bijna 150 jaar geleden ook de eerste boot aanmeerde in Roeselare.

Het weekend daarop, op 28 en 29 april, ligt de educatieve duikboot dan in Ooigem, en ook in de maanden daarna is er regelmatig een en ander te doen rond 150 jaar kanaal. Zo zal er in elk van de vijf gemeenten langs het kanaal een avond openluchtcinema zijn, is er begin juli drie weken lang beachplezier in ‘Ingelmunster Bad’, en vindt er zowel in Roeselare als in Oostrozebeke een groots feestweekend plaats in het eerste weekend van juli.

(JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 10 februari 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier