Feest voor het vernieuwd Zeeheldenplein in Oostende

Redactie KW

Het Zeeheldenplein in Oostende is uitgebreid en volledig vernieuwd. “Het nieuwe plein combineert de bescherming tegen zware stormen met meer mogelijkheden voor recreatie”, zegt Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits in een mededeling over de renovatie. Zij was zaterdag de gast van het stadsbestuur op het feest van het plein.

Na het zomerseizoen staan nog enkele ingrepen op het programma voor de volledige afwerking. De bedoeling is dat het Zeeheldenplein eind september helemaal klaar is.

Het Vlaamse Gewest en de stad Oostende investeren samen 7,7 miljoen euro in het nieuwe plein. De bestaande dijk rond het plein is plaatselijk verbreed om te functioneren als een constructie die de golven kan dempen. Met een terrasvormige uitbouw is een nieuwe promenade gemaakt.

Zaterdag werd het vernieuwde Zeeheldenplein officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde met een feest, waarop naast Vlaams minister Crevits, ook het koor Scala van de Kolacnybroers er te gast is. Iedereen die dat wou kon met de Sky Watch, opgesteld nabij de Rock Strangers, van op een hoogte van 60 meter het nieuwe plein bewonderen.

(Belga, ML, foto’s ML)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier