Feest van de Pleegzorg in Bellewaerde: “groot tekort aan pleeggezinnen”

Redactie KW

Pleegzorg West-Vlaanderen is dringend op zoek naar pleeggezinnen. Elk jaar worden er in onze provincie duizend kinderen begeleid in een pleeggezin. Maar voor twee op drie kinderen die een pleeggezin nodig hebben, worden geen pleegouders gevonden. Zodat deze kinderen noodgedwongen in instellingen moeten verblijven.

Zaterdag kwamen zo’n achthonderd pleegouders en pleegkinderen bijeen in Bellewaerde Park op uitnodiging van Pleegzorg West-Vlaanderen. Ze vierden er het feest van de pleegzorg, een verwendag als dank voor hun inzet.

Wezenlijk verschil

Pleegzorg West-Vlaanderen doet een oproep naar mensen die enige tijd een pleegkind in hun gezin willen opnemen. Silke Heiden: “Soms is het beter dat een kind een tijd in een ander gezin woont, omdat er te veel moeilijkheden zijn thuis. Door de inzet van pleeggezinnen kunnen heel wat kinderen en jongeren zich voor een korte of lange periode thuis voelen in een warm nest. En of dit nu voor één weekend per maand, voor enkele weken, voor enkele maanden of voor jaren is, de impact en het belang van pleegouders kan men moeilijk overschatten. Zij maken een wezenlijk verschil uit in het leven en de toekomst van een pleegkind of pleeggast.”

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier