Federatie roept Dovy op het matje, ook pvc-fabrikant Deceuninck niet gelukkig met uitspraken Donald Muylle

Redactie KW

Beroepsfederatie Fedustria vraagt aan Dovy Keukens om de negatieve vergelijkingen in de reclamespotjes te schrappen. En ook bij Deceuninck in Gits zijn ze allerminst gelukkig met zijn uitspraken

Dovy lijkt evenwel niet op de vraag van Fedustria in te willen gaan. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Een aantal keukenfabrikanten zou hebben geklaagd over de spots van Dovy, waarin hij vergelijkingen maakt tussen laminaat en andere ‘minderwaardige’ producten. Oneerlijk, misleidend en onnodig negatief, vinden de fabrikanten.

Fedustria ziet in de spots een juridisch en deontologisch probleem, omdat Dovy een deel van de hele meubelsector, die met deze producten werkt, in een negatief daglicht stelt.

“Minderwaardig pvc”

De Groep Deceuninck uit Gits, die hoogwaardig pvc produceert, kreeg het ook op de heupen toen ze Donald Muylle hoorden zeggen dat hij laminaat gebruikt ‘in plaats van het minderwaardig pvc’. “Uiteraard zijn we geschrokken door die uitspraak van Donald Muylle”, zegt woordvoerder Ludo Debever van Deceuninck. Maar het bedrijf wil daar nu niet op reageren omdat er momenteel contacten zijn met Donald Muylle over die zaak.” Iets wat wordt bevestigd door dhr. Haeck van de marketingafdeling van Dovy, maar meer kan of wil hij daar niet over zeggen.

(Belga/IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier