Federale politie onderzoekt fraude bij garage brandweer Brugge

29/04/11 om 07:30 - Bijgewerkt om 07:29

Bron: Kw

Op last van het parket van Brugge en na klacht van het schepencollege, onderzoekt de federale politie of er gesjoemeld is in de centrale garage van de brandweer van Brugge. Met name gaat het over herstellingen en onderhoudswerken die zijn uitgevoerd tijdens de diensturen aan auto's die vreemd zijn aan de brandweer, maar met wisselstukken die eigendom zijn van de brandweer. Een privégarage op stadskosten zeg maar. Een werknemer van de brandweer zou al overgeplaatst zijn met onmiddellijke ingang. Het stadsbestuur is zeer karig met commentaar en wacht de resultaten van het onderzoek af.

De Brugse brandweer beschikt over een omvangrijk wagenpark. Er zijn niet alleen de brandweerwagens zelf, maar ook enkele kleinere voertuigen en personenwagens. Indien mogelijk worden het onderhoud en de herstellingen van die wagens in eigen beheer uitgevoerd in de garage van de brandweer aan de...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!