Federaal Voedselagentschap voert controles uit in Waregem

Redactie KW

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) voert eind februari, begin maart controles uit naar de hygiëne in de voedings- en distributiesector in Waregem. Een jaar geleden gebeurde dat in Menen (foto). Vier zaken kregen toen een proces-verbaal omdat de hygiëne te wensen overliet.

Elke handelszaak die actief is in de voedings- en distributiesector in Waregem en deelgemeenten mag in de week van 27 februari tot 3 maart een bezoekje verwachten van de controleurs van het Federaal Voedselagentschap FAVV. Dat wil zeggen dat bakkers, slagers, de kleinhandel, superettes, warenhuizen, scholen en ziekenhuizen met een grootkeuken en elke horecazaak een inspectie mag verwachten. Om iedereen goed in te lichten zijn er van de week al enkele druk bezochte infosessies geweest in Waregem.

25 medewerkers op pad

“We gaan eind februari de controle uitvoeren met minstens een 25-tal van onze medewerkers”, zegt Hubert Gheysens, sectorhoofd bij FAVV West-Vlaanderen afdeling distributie. “We bekijken de manier van werken, controleren de bewaringstemperaturen en gaan ook na wie de producten geleverd heeft, als daar problemen mee zijn.”

Twee procent riskeert sanctie

Ter plekke wordt een rapport opgemaakt. Vorig jaar in een vergelijkbare stad als Menen kregen 93 zaken een waarschuwing en waren er processen-verbaal voor twee slagers, een restaurantuitbater en een superette. “Laat me toch benadrukken dat bij dergelijke aangekondigde controles zeven tot acht handelszaken op tien een gunstig rapport krijgen”, aldus Gheysens. “Twee tot drie procent riskeert een sanctie.”

(VFB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier