Federaal parket wil 8 leden Hell’s Angels vervolgen voor moordpoging in Aalbeke

Redactie KW

Het federaal parket wil acht leden van de motorbende Hell’s Angels vervolgen voor moordpoging op hun rivalen The Outlaws. Dat meldt Het Nieuws van VTM dinsdagavond. De acht riskeren 20 jaar opsluiting. Het proces tegen de Hell’s Angels is het grootste in 10 jaar en kan al in het najaar van start gaan.

De schietpartij in Aalbeke dateert van 4 oktober 2009. Vanuit een voorbijrijdende auto werden schoten gelost op het clublokaal van The Outlaws. Drie motorleden liepen schotwonden op, maar overleefden de raid. Die blijkt nu het werk te zijn van de motorbende de Hell’s Angels, de grootste rivalen van de Outlaws. Het federaal parket gaat acht leden van de Hell’s Angels vervolgen voor moordpoging. Ze riskeren daarvoor 20 jaar cel, meldt Het Nieuws. Ze werden opgepakt bij een reeks huiszoekingen in februari in zes clubhuizen van de Hells Angels over het hele land.

Volgens het federaal parket waren er drie kopstukken betrokken bij de afrekening in Aalbeke. Vijf andere clubleden worden vervolgd als medeplichtigen. Het dossier verhuist nu van het federaal parket naar de raadkamer in Kortrijk. Begin augustus kan die al beslissen dat alle acht Hell’s Angels voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. Het proces kan dan al eind september van start gaan.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier