Federaal parket rolt bende op die bankrekeningen hackte

28/04/09 om 18:25 - Bijgewerkt om 18:25

Bron: Kw

Speurders van de federale politie hebben maandag in Gent, Brugge en Veurne acht personen opgepakt die betrokken waren bij oplichtingen via het internet. De bende verschafte zich via 'phishing' vertrouwelijke gegevens van privépersonen en gebruikte die dan om hun bankrekeningen te hacken. De hoofdverdachten, een Gents koppel dat eerder al veroordeeld werd voor bedrieglijke bankbreuk, zouden voor een internationale misdaadbende werken, zo maakte het federaal parket dinsdag bekend.

Het onderzoek onder leiding van het federaal parket begon in december 2008 toen twee mensen klacht indienden bij het gerecht van Veurne omdat hun bankrekeningen gehackt waren. Onderzoek wees uit dat dat op een uiterst ingenieuze manier gebeurd was, zegt Lieve Pellens, woordvoerster van het federaal parket. "De slachtoffers kwamen terecht op een internetpagina die heel sterk geleek op de pagina van hun eigen bank en waar ze hun gegevens moesten ingeven. De daders konden enkel de bankrekeningen van de slachtoffers hacken a...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!