FC De Kampioenen neergestreken in Brugge

Redactie KW

‘Boma in Brugge’: inderdaad: de Eén-reeks FC De kampioenen is neergestreken in de provinciehoofdstad. Vandaag vonden opnames plaats in de buurt van de Minnewaterbrug. Met Boma en lief Goedele en Pol en Doortje had Brugge er een toeristische attractie bij. En dat opnames voor zo’n aflevering vaak tot vervelends toe herhaald worden, kon de figuranten alvast niet deren.

Marijn Devalck, alias Balthasar Boma, en Machteld Timmermans, die in de serie FC DE kampioenen Boma’s lief speelt aan de Poertoren in Brugge. De ploeg van de komischer reeks neemt de hele week op in Brugge.

“Het is de laatste reeks van de kampioenen en die moet je in schoonheid en dus in Brugge eindigen,” zegt Marijn Devalck. “Werken in een mooi decor, ik word daar vrolijk van,” lacht Machteld Timmermans.

En de schepen van toerisme poseert met plezier tussen de Vlaamse acteurs. “Heel Vlaanderen zal nu kunnen zien welke romantische plekjes Brugge heeft. Het is een schitterende uitnodiging om ze zelf te komen ontdekken natuurlijk,” zegt Jean-Marie Bogaert niet zonder trots.

(jv/kb)

Meer in het nieuws op Focus en WTV, vanaf 18u00 en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier